• Novinky

            • Príbeh Slovenska

            • V stredu 24. mája 2023 sa žiaci 2. stupňa zúčastnili výchovného koncertu Príbeh Slovenska. Rozprávanie príbehu  Slovenska nás prenieslo od najstarších čias príchodu Slovanov na naše územie, cez svetové vojny, Nežnú revolúciu, vznik Slovenskej republiky až po jej vstup do Európskej únie. Dejinami nás sprevádzali vhodne zvolené populárne piesne od slovenských interpretov. Deti si prehĺbili vedomosti z dejepisu, aj sa zabavili. Ďakujeme za skvelý kultúrny zážitok.

              Mgr. Zuzana Bublová

            • Robotika v 7. ročníku

            • Žiaci siedmeho ročníka sa na hodinách informatiky venovali robotike. Vďaka svojim znalostiam z blokového programovania boli schopní naprogramovať Photon robotov, ktoré boli schopné pohybu, zvukového senzora aj zmeny farby. Hodiny s Photon robotom priniesli opäť ďalšie poznatky zo sveta robotiky i programovania pre našich žiakov, vďaka čomu nadobudli do budúcnosti ďalšie digitálne kompetencie.

            • Štvrťfinále a finále Detskej ligy v malom futbale

            • Naši chlapci zo štvrtých a tretích ročníkov (kategória U10) vybojovali postup vo štvrťfinále a následne vo finále Detskej ligy v malom futbale vyhrali nádherné 3. miesto!

              Súťaž, ktorá začala jesennými vyraďovacími kolami pokračovala v apríli a mala svoje vyvrcholenie 19. mája v športovom areáli na Mladej garde. Chlapci podali veľmi bojovný výkon, viacerí išli na 150%:-). Prvý zápas ktorí odohrali, bol jednoznačne v náš prospech ZŠ Karloveská 61: ZŠ Viničné 4:0! Ďalší zápas o postup do finále chlapci tesne prehrali so ZŠ Sibírska 0:1. A tak hrali o 3. miesto so ZŠ Félix, kde opäť padli 4 góly a náš šikovný brankár udržal čisté konto. Chlapci boli odmenení bronzovými medailami, detským šampanským (už sme si pripili;-)) a pohárom do školskej vitrínky.

              Gratulácie patria víťaznej  zostave chlapcov: Samko Hajaš (náš najlepší strelec), Danko Brzula, Adam Žovic, Jacob Stamm, Jakub Krútky, Maťko Katreniak, Samko Tomko a brankár Matúš Beliš. Veľká vďaka patrí aj chlapcom, ktorí sa zúčastnili predošlých kôl!

              Ďakujeme chlapcom za príkladnú reprezentáciu našej školy a prajeme im veľa školských aj športových úspechov!

              Chlapcov sprevádzala a povzbudzovala;-) Mgr. Jaroslava Hajašová – pedagogický asistent

            • Komparo žiakov 5. ročníka

            • Vážení rodičia, milí žiaci,

              aj tento školský rok sme sa zúčastnili nezávislého evaluačného projektu KOMPARO, v rámci ktorého sú periodicky testovaní žiaci základných škôl a osemročných gymnázií.

              Výsledkami žiakov 5. ročníka v matematike sa naša škola zaradila medzi 25 % najúspešnejších škôl.

            • Testovanie 9 - výsledková listina

            • Vážení rodičia, milí žiaci,

              dovoľujeme si vás informovať o výsledkoch našej školy ohľadom Celoslovenského testovania žiakov 9. ročníka ZŠ... - Testovanie 9 2022.

              V prvom rade chceme POĎAKOVAŤ Mgr. Zuzane Kubovčíkovej a Mgr. Zuzane Bublovej za prípravu žiakov na Testovanie 9.

              Žiaci našej školy sú z MAT o 10,2 % a v SJL o 4,7 % úspešnejší oproti národnému priemeru.

              Ďakujeme a gratulujeme.

            • McDonald Cup - okresné kolo

            • Tretieho mája sa uskutočnilo okresné kolo v McDonald Cupe, kde sme sa umiestnili na krásnom treťom mieste. Reprezentovali nás: Daniel Brzula, Samuel Hajaš, Jacob Stamm, Adam Žovic, Dominik Malík, Matúš Beliš, Lucas Číž a dievčatá Katarína Dúbravská a Ema Kováčová. Družstvo predviedlo bojový výkon a chýbalo málo k postupu na krajské kolo.

              Blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu.

            • McDonald Cup

            • Dňa 18.04 sa uskutočnilo prvé kolo McDonald Cupu, kde nás úspešne reprezentovali žiaci: Daniel Brzula, Samuel Hajaš, Jacob Stamm, Martin Veselský, Adam Žovic, Dominik Malík, Matúš Beliš, Lucas Číž, Samuel Tomko a zaujímavosťou tejto súťaže bolo, že v zápase muselo vždy hrať jedno dievča a tejto náročnej úlohy sa bravúrne ujali Katarína Dúbravská a Ema Kováčová. Družstvo vybojovalo postup na okresné kolo, ktoré sa odohrá 03.05.2023. A okrem postupu ich odmenou bola aj fotka s Vladimírom Weissom.

              Gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu.

            • Druháci vo Vodárenskej záhrade

            • Naši druháci využili pekné májové počasie na poobednú vychádzku do Vodárenskej záhrady. Táto zelená oáza je v Karlovej Vsi veľmi obľúbená. Ponúka totiž pokojné miesto na oddych, kopec miesta na detské hry a samozrejme aj preliezky, hojdačky a šmýkačky. Pre deti i pani vychovávateľky to bola vítaná zmena a príjemne strávené popoludnie.

            • Mesiac dopravnej výchovy a jazdy na kolobežkách

            • Žiaci našej školy už dobre vedia, že v apríli sa v školskom klube venujeme dopravnej výchove. Opakujeme si zásady bezpečného prechádzania cez cestu, učíme sa spoznávať základné dopravné značky a nezabúdame ani na reflexné prvky a dôležitosť nosenia prilby.

              Po teoretickej príprave prichádza na rad najobľúbenejšia činnosť všetkých detí – praktické jazdy na kolobežkách. Naše nové dopravné ihrisko so semaformi, značkami a priechodmi pre chodcov je ako stvorené na to, aby deti ukázali, čo sa za mesiac naučili. Pani vychovávateľky sa zahrali na spravodlivé policajtky a namiesto pokút rozdali všetkým účastníkom premávky malé darčeky. Tešíme sa opäť o rok!

            • Školská jedálen - aktuálne informácie

            • Ak sa stravník neprihlási elektronickým čipom pri výdajnom okienku pri odbere obeda, nemá nárokzmysle § 4 ods. 6 zákona 65/2023 Z. z. v daný deň na Dotáciu na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa.

              Elektronický systém registruje tento obed ako neodobraný a rodič/zákonný zástupca platí tento obed v plnej výške.

              Prosím preto rodičov, aby vo vlastnom záujme upozornili svoje deti, aby si nezabúdali elektronický čip doma, v šatni alebo kdekoľvek inde.

              Marek Ravasz

            • Riaditeľské voľno

            • Vážení rodičia, žiaci kolegovia,

              dňa 28.04.2023, piatok, sa uskutoční celodenné aktualizačné vzdelávanie pedagogických a odborných zamestnancov školy.

              Z tohto dôvodu udeľujem žiakom školy riaditeľské voľno.

              S úctou Eva Horníková, riaditeľka školy

            • Logická olympiáda pre žiakov so všeobecným intelektovým nadaním

            • Aj tento školský rok sa žiaci  so všeobecným intelektovým nadaním zapojili do  školského kola súťaže Logická olympiáda. Sme veľmi radi, že až štyria žiaci sa prebojovali do celoslovenského finále, ktoré je projektom iniciatívy Rozumieme nadaným.

              Výsledky:

              A kategória 1. - 4.roč.

              1.miesto Allan Simon - postup do celoslovenského finále

              2.miesto Tomáš Bandurič - postup do celoslovenského finále

              3.miesto Richard Podroužek

              4.miesto Maxim Smetana

              5.miesto Anton Pidičák

               

              B kategória 5. - 9.ročník

              1.miesto Filip Reinberger - postup do celoslovenského finále

              2.miesto Matej Anda - postup do celoslovenského finále

              3.miesto Pavol Hamšík

               

              Všetkým srdečne gratulujeme a postupujúcim držíme palce vo finále v Prešove.

               

              Mgr. Andrea Bachratá, koordinátorka pre prácu so žiakmi so všeobecným intelektovým nadaním